Duckwing

Activiteiten

Hier vind je ons aanbod van creatieve en actieve outdoor dagactiviteiten voor 2024. 

Ook mogelijk op aanvraag voor groepen, teambuildings of verjaardagsfeestjes. 

fotozoektocht met kickbikes

Leuke uitstap voor gezinnen: combinatie van sportieve activiteit met zoektocht in een mooie groene omgeving! Voor de kinderen is er een extra opdrachtje én een verrassing op het einde.

Charlepoeng route met kickbikes

Tijdens deze route maak je kennis met Charlepoeng, een opmerkelijke figuur uit de streek maar je ontdekt ook de prachtige omgeving in en rond Huldenberg. Bij aankomst kan je alvast proeven van een Charlepoeng biertje. Er zijn 3 verschillende routes mogelijk: basis route (kort), recreatieve route (vlak), Huldenbergse heuvelroute (lang).

geo café

Maandelijks geocafé op de eerste donderdag van de maand vanaf 18u in onze gezellige buitenruimte: voor geocachers maar ook vrienden en geïnteresseerden zijn welkom. Met lekkere streekbiertjes, lokale limonades, bio appelsap en warme drankjes.
Soms gecombineerd met een cleanup van de Ijsevallei.

Duckwing's Dijle cleanup

Samen de Dijle in Huldenberg opkuisen, per kano en in kleine groep. Alle materiaal (grijpers, zakken, hesje,...) wordt door ons voorzien. Te voet meedoen kan ook!
Volgende editie: 19 oktober. Na de vorige geslaagde cleanups maken we er weer een fijne dag van.
#rivercleanup #mooimakers.be

workshop pyrografie

Laat je creativiteit los op hout! Na uitleg en een initiatie ga je aan de slag op een oefenschijfje en erna op een mooie houten schijf of plank om je eigen duurzame creatie te maken. Je kan zelf iets creëren of kiezen uit één van onze afbeeldingen. Een leuk cadeau voor jezelf of een geliefde!

workshop "Zweedse fakkel maken"

Workshop waarin je leert je eigen Zweedse fakkel (vuurkorf) te maken maar ook leert over het ontstaan ervan, hoe je veilig met vuur omgaat, over verschillende houtsoorten, mesveiligheid,... Even helemaal back to basics. We eindigen met iets lekkers rond een gezamenlijk vuur. Ook leuk als ouder-kind activiteit!

kickbiketocht & brouwerijbezoek

Iedere zaterdagnamiddag kan je een leuke kickbiketocht doorheen de mooie groene Ijsevallei combineren met een begeleid brouwerijbezoek (De Kroon). Erna kan je genieten van een biertje in de gezellige bierkelder.

kanoverhuur op de Dijle

Op aanvraag kan je één van onze kano's huren voor een mooie maar uitdagende (dag)tocht op de Dijle in Huldenberg, Leuven en omgeving. Enkel voor gezinnen en kleine groepen en dit met of zonder begeleiding. Kleinschalige, persoonlijke aanpak, inclusief individuele instructies én vervoer terug.

workshop "bijenhotel maken"

Tijdens deze workshop leer je veel weetjes over de mysterieuze wereld van bijen, vlinders en insecten én ga je zelf aan de slag om een mooi, stevig hotel te maken. Een leuke, educatieve namiddag voor alle leeftijden. Kan ook als ouder-kind activiteit.

workshop "voederhuisje maken"

Een duurzaam voederhuisje leren maken dat je erna telkens opnieuw zelf opnieuw kan vullen. Een leuke workshop gezellig bij ons houtfornuis én een cadeau voor de vogels tijdens koude dagen.

workshop "vogelhuisje maken"

Samen met natuurkenner Frank een mooi stevig vogelhuisje maken voor in je tuin en veel leren over de natuur en de wereld van de vogels. Een creatieve, educatieve en duurzame workshop voor jong en oud!

initiatie geocaching

Ga mee op schattentocht: geocachen met een expert!Deze activiteit kan op aanvraag voor jouw gezin, met enkele collega's, vrienden,...

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x